מערכת גירושים ישראל
נמשכות ההתכתשויות בגין המחלוקות על ההבדלים בפסיקות המזונות בבתי הדין בין הדיין הרב אוריאל אליהו לבין דייני בית הדין הגדול בירושלים.
כפי הזכור הרב אליהו פרסם מחקר בו הוא בחן לפרטי פרטים את העלויות של גידול ילדים ובהתאם לממצאי מחקרו אף פסק פסקי דין חדשניים אשר גררו ערעורים לבית הדין הגדול שבירושלים.
דייני בית הדין הגדול סרבו לקבל את עמדתו ותוצאות מחקרו של הרב אליהו ועל כן ביטלו את פסיקותיו בערעור שהגיע אל מפתנם (הרב אליעזר איגרא והרב מיכאל עמוס בתיק 1241751/2 ).
כעת הרב אליהו משיב בדרכו היחודית לטענות שהשמיעו כנגדו דייני בית הדין הגדול בפסיקתם במאמר חדש פרי עטו שכותרתו "שיעור גובה המזונות הראוי – המשך" (קישור למאמר המלא בתחתית הכתבה).
במאמרו החדש סוקר הרב אליהו את הפסיקה הנהוגה בבתי הדין לעומת הפסיקה הנהוגה בבתי המשפט למשפחה והוא אף מתריע מהאפליה הברורה הקיימת עתה בבתי הדין לרעת גברים אל מול הנשים המתדיינות:
"לצערנו הרב, יתכן שהדיון הרחב שאנו עוסקים בו, יפסיק להיות רלוונטי, בזמן הקרוב, והינו בבחינת 'הלכה ולא למעשה', זאת, לנוכח פסיקת בג"ץ בבע"מ 7628/17 המחייבת את הסכמת הצדדים לסמכות ביה"ד, ולנוכח ההבנה של אבות רבים כי כדאי להם להדיין בבתי המשפט האזרחיים, וכי מדיניות הפסיקה של בתי הדין בכלל וביה"ד הרבני הגדול בהרכביו הנוכחיים בפרט, יוצרת הטייה משמעותית לטובת האישה, הטייה הפוגעת גם באב וגם בקטינים, וממילא, אך מתבקש הוא שהאבות יסרבו להדיין בבית הדין הרבני, וחבל".
הרב אליהו לא חוסך בביקורתו כאשר הוא מציין שעוד מספר לא מבוטל של דיינים חשובים חשים כמותו ואף סייעו לו בהכנת המאמרים ואיסוף הנתונים אך אלו בחרו להישאר בצללים ובעילום שם ככל הנראה מחשש שיבולע להם: "שמטעמים מובנים מעדיפים, לצערי, להישאר בעילום שם, ודי למבין".
ממקרים שהגיעו לידיעתנו נודע לנו כי מתדיינים אשר מבקשים להסתמך על מאמריו של הרב אליהו בערעורם בבית הדין הגדול נתקלים בסירוב מוחלט של דייני בית הדין הגדול שמסרבים אפילו לשמוע טיעונים המסתמכים עליו ואף מזהירים את המתדניים כי אם יעשו כן יפסקו כנגדם הוצאות.
כעת אנו נמצאים בצומת דרכים בה כל הצדדים צמאים למוצא פיו של המחוקק שאולי יחליט לשים סוף למחלוקות ולפסיקות השונות והלא אחידות בין בתי הדין הרבניים בעצמם ובין בתי המשפט למשפחה.
נזכיר בנושא זה את הבטחת הבחירות של בצלאל סמוטריץ אשר הבטיח במסגרת המצע שפרסם ליצור מנגנון אחיד לחישוב דמי מזונות.