קטגוריות
בית משפט לענייני משפחה מזונות

בית המשפט העליון הכריע בשאלה מתי ניתן לתבוע הפחתת מזונות

מערכת גירושים ישראל

בבית המשפט העליון ניתן פסק דין דרמטי אשר דן בערעורה של אשה בשאלה מתי ניתן לבקש הפחתת מזונות בהתאם להלכת בית המשפט העליון בע"מ 919/15 אשר קבעה בזמנו חלוקת נטל המזונות בהתאם לזמני השהות וכושר ההשתכרות של הצדדים.

השופטים כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופטת ע' ברון וכבוד השופט ע' גרוסקופף החליטו שיש צורך חשוב להכריע בשאלה האם ההלכה עצמה היא בעצם שינוי נסיבות מהותי שעל פיו ניתן לבקש חישוב מחדש של סכומי המזונות. 

השופטים אף ביקשו את עמדת היועץ המשפטי לממשלה  שהתנגד לאפשר למתדיינים להגיש תביעות על סמך ההלכה שניתנה בשנת 2017 מהטעם שהדבר יצור כאוס ועומס בלתי סביר על בתי המשפט ויש לשמור על עקרונות של סופיות הדיון.

השופטים בפסיקתם קבעו שאמנם עקרון סופיות הדיון אינו חל ענייני קטינים ועל ענייני מזונות בפרט שכן עקרון טובת הילד עומד מעל עקרון סופיות הדיון אך קבעו כי תביעה חדשה המבקשת לדון בשינוי בסכומי המזונות תיעשה רק בכפוף למבחן שינוי הנסיבות המהותי, באופן זהיר ומתוחם לרכיב אליו מתייחס השינוי.

השופטים הדגישו כי יש חשיבות רבה להסדרת המצב הנוכחי בו אין סדר ואין אחידות בין בתי המשפט השונים וכי כל שופט קובע בעצמו האם ניתן או לא ניתן לדון בסוגיית המזונות והם רצו לקבוע כלל אחיד ומנחה בו ידעו כל שופטי המשפחה האם יש בסמכותם לדון מחדש בתביעות המוגשות לפניהם.

משמעות הדבר היא מאוד ברורה ואף מפלה באופן ברור בין מתדיינים שקיבלו את פסק דינם טרם ההלכה (בשנת 2017) לשאר המתדיינים אשר קיבלו את פסק דינם לאחר פסיקת ההלכה (יולי 2017 ואילך).

 

קטגוריות
אלימות במשפחה בית משפט השלום בפתח תקווה

נקמה מרה? ניצל את מקום עבודתו ושלח את האקסית לבידוד

מערכת גירושים ישראל

גבר כבן 35 אשר רצה ככל הנראה לנקום בבת זוגו לשעבר חשוד כי ניצל את משרתו, היות והוא עבד באחד ממוקדי משרד הבריאות.

הוא חשוד כי "הכניס" 4 פעמים לבידוד את זוגתו לשעבר למרות שלא נדרשה לכך.

אתמול נחקר ביחידת אתגר בלהב 433, חשוד (35), תושב הצפון בחשד למעורבות בעבירות של שימוש לרעה בכוח המשרה, זיוף על ידי עובד ציבור, פגיעה בפרטיות, הפרת אמונים וכליאת שווא. בסיום חקירתו שוחרר בתנאים מגבילים.

על פי החשד, ניצל החשוד את תפקידו הציבורי ושלח במהלך החודשים האחרונים, ב-4 מועדים שונים הודעה לטלפון הנייד של זוגתו לשעבר בדבר הצורך המיידי להכנס לבידוד לאחר חשיפה לחולה קורונה מאומת וזאת מבלי שנחשפה כלל לאדם חולה.

החקירה החלה בעקבות פניית משרד הבריאות בחשד לאירוע של אבטחת מידע לאחר שהתקבלו 4 ערעורים מאותה אזרחית על ביטול כניסתה לבידוד.

תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות לצורך עיון והחלטה.

קטגוריות
אלימות במשפחה בית משפט לענייני משפחה

"אני אשרוף אותך" – נעצרו 2 חשודות בנסיון הצתה

מערכת גירושים ישראל

המשטרה סיימה חקירת אירוע בו נחשדו שתי נשים אשר הגיעו לדירת גבר  אשר ניהל קשר רומנטי עם אחת החשודות, סיום הקשר בין בני הזוג הוביל לסכסוך קשה שככל הנראה הוביל את האישה למעשה פלילי חמור ביותר  ועל פי החשד היא וחברתה הציתו את דלת הדירה בביתו של האיש ברחובות. 

בתאריך 12.12.20 התקבל במוקד המשטרה דיווח מאזרח על כך שדלת ביתו בבניין מגוריו עולה באש. כוחות כיבוי שהוזעקו לאירוע מנעו את התפשטות האש לשאר חלקי הבניין.

חקירת האירוע שנוהלה במהירות ומקצועיות בתחנת רחובות, הובילה כבר בתחילתה לשתי חשודות במעשה כאשר המניע להצתה הינו סכסוך רומנטי בין אחת מהחשודות לבין הגבר המתגורר בדירה שדלתה הוצתה.

החשודות שתי נשים (28 רחובות, 20 אשדוד)  נעצרו לחקירה, מעצרם הוארך מעת לעת והוגשה לבית המשפט השלום בראשל"צ, הצהרת תובע על הכוונה להגיש כתב אישום בקרוב כנגד שתי החשודות.

קטגוריות
אלימות במשפחה

סבא וסבתא נעצרו בחשד למעורבות בהמתה של פעוטה

מערכת גירושים ישראל

משטרת ישראל ביצעה מעצרם של סבא וסבתא במעורבות של עבירת המתה, גרימת חבלה חמורה והשגחה ברשלנות על פעוטה כבת שנה וזאת כהמשך להודעה קודמת בדבר מעצרם של הורי הפעוטה. החשודים יובאו היום לדיון בבימ"ש

במשטרת ישראל נפתחה ב 4.1 חקירה בעקבות דיווח בית החולים סורוקה אודות חשד לגרימת חבלה חמורה בתינוקת כבת שנה מהפזורה הבדואית בנגב.

עם קבלת הדיווח ובתם פעולות חקירה ראשוניות ביצעו שוטרי תחנת ערוער את מעצרה של האם, כבת 20 תושבת הפזורה, בחשד לגרימת חבלה חמורה והשגחה ברשלנות.

החשודה הובאה בפני בימ"ש השלום בבאר שבע שם הוארך מעצרם עד היום.

 

עם התפתחות החקירה, שוטרי תחנת ערוער עצרו את האב כבן 21 תחת אותם חשדות ומעצרו הוארך עד היום.

אמש נעצרו הסבא (73) והסבתא (47) בחשד למעורבות באירוע.

כלל החשודים יובאו היום לדיון בבימ"ש השלום בבאר שבע תחת חשד לעבירת המתה.

קטגוריות
בית דין רבני פסקי דין

הילדה כבר מעל גיל 18 ומתנכרת לאביה. האם היא עדיין זכאית למזונות? בית הדין דן בסוגיה

מערכת גירושים ישראל

בבית הדין הרבני בתל אביב נדון תיק בפני הרכב הדיינים הרב ישראל שחור, הרב דניאל כ"ץ, הרב נפתלי הייזלר.

הדיון נסוב סביב תביעה שהגיש האב בו הוא מבקש לפטור אותו מתשלום מזונות לבתו הבגירה שעברה את גיל 18 אך עדיין לומדת בתיכון.

האב טוען שהבת מתנכרת לו, איננה מכירה בו כאביה ואף שינתה את שם משפחתה (שנשא את שמו).

עוד טען האב כי החיוב שלו במזונות ביתו דינו מדין צדקה ועל כן אין לחייבו בחיוב אבסולוטי במקום בו הבת כלל איננה מכירה בו, מקללת אותו ואיננה מקיימת שום קשר איתו.

יחד עם זאת האב הצהיר בדיון שככל שהבת תבוא לבית הדין ותבקש מחילה הוא ימשוך את תביעתו.

האם טוענת שהבת אינה בקשר עם האב בגלל התנהגותו, שכללה אלימות פיזית וגידופים קשים.

מציגה תמלול הכולל קללות.

לדבריה במקרה שהאב הוא היוזם של האלימות והוא האשם בה אין מקום לשלול את  המזונות.

האם דורשת כי המזונות יוגדלו מ 1250 ש"ח ל 1600 שח וכן שהאב ימשיך לשאת בשליש מתשלום המזונות עד סיום השירות הצבאי של הבת.

בפסק הדין נקבע כי אמנם קשה לדיינים לקבוע מהי הסיבה העיקרית לניכור אך לתפיסתם לאב יש "אשם תורם" בניכור של הבת וכן הוא הודה במספר מקרים בהתנהגות לא נאותה כלפי הבת.

על כן הם פסקו כי עליו להמשיך לשאת בתשלום המזונות המקוריים (1250 ש"ח) עד סיום הבת את לימודי התיכון.

קטגוריות
אלימות במשפחה

נעצרה אם החשודה בהתעללות בבתה הפעוטה

מערכת גירושים ישראל

משטרת ישראל ביצעה מעצרה של חשודה בגרימת חבלה חמורה והשגחה ברשלנות על ביתה הפעוטה כבת שנה.

במשטרת ישראל נפתחה ב 4.1 חקירה בעקבות דיווח בית החולים סורוקה אודות חשד לגרימת חבלה חמורה בתינוקת כבת שנה מהפזורה הבדואית בנגב.

עם קבלת הדיווח ובתם פעולות חקירה ראשוניות ביצעו שוטרי תחנת ערוער את מעצרה של האם, כבת 20 תושבת הפזורה, בחשד לגרימת חבלה חמורה והשגחה ברשלנות.

עד כה אין פרטים לגבי מעורבותו או ידיעתו של אבי הפעוטה על מעשיה של האם.

החשודה תובא היום בפני בימ"ש השלום בבאר שבע.

קטגוריות
אלימות במשפחה

רצח בתוך המשפחה – בת 53 נרצחה. בעלה הודה שחנק אותה

מערכת גירושים ישראל

האישה נמצאה ללא רוח חיים בביתה. כוחות משטרה הוזעקו למקום לאחר שבן הזוג התקשר למשטרה ודיווח שחנק אותה. לנרצחת 4 ילדים ובני הזוג אינם מוכרים למשטרה או לרשויות הרווחה.

במשטרת ישראל התקבל הבוקר דיווח אודות חשד לאירוע אלימות בירוחם, עת דווח על אישה מחוסרת הכרה בביתה.
כוחות משטרה ורפואה במקום, צוות מד"א ביצע בה פעולות החייאה אך לבסוף נאלץ לקבוע את מותה במקום. הבעל נעצר והועבר לחקירה.

השניים נמנים על קהילת העיבריים מדימונה וכאמור לא היו מוכרים לרשויות הרווחה ולא ידוע על ארועי אלימות בתוך המשפחה בעבר.

קטגוריות
בית משפט לענייני משפחה מזונות פסקי דין

השופט ארז שני בביקורת חריפה נגד רשמת הוצל"פ שניסתה לסטות מהחוק ומהדין

מערכת גירושים ישראל

כבוד השופט ארז שני שופט בית המשפט לעינייני משפחה בתל אביב דן בערערו של אב על החלטה של הרשמת מירלה ביננפלד.

הערעור נסוב סביב הסיפור על אישה שפתחה תיק הוצאה לפועל נגד אבי ילדיה והחלה לנקוט בו הליכים רק אחרי יותר מעשר שנים. האב טען שניתן לגבות רק שנתיים אחורה, זאת לפי סעיף 11ב לחוק לתיקון דיני משפחה מזונות.

בפסה"ד הוא הופך החלטה של רשמת הוצל"פ , שהתירה לאישה לדרוש בתיק הוצאות אותן הזניחה במשך 16 שנה, באומרו כי תיק הוצל"פ אינו תוכנית חיסכון.

השופט שני קבע שהרשמת ביננפלד מתעלמת מחקיקה שקובעת שלא ניתן לגבות מעל שנתיים אחורה אלא ברשות בית המשפט והמפסיקה העדכנית. הוא טוען בתוקף שהיא מסתמכת על פסיקות בנות ארבעים שנה אך מתעלמת מפסיקה עדכנית ומחובתה לפסוק לפי השוויון. הוא רואה בהתנהלותה כזו שלקחה סמכויות לא לה ומגנה את דרכה:

"אך רשמת ההוצאה לפועל היא, לשיטתה, פטורה מהן משל היו אלה אין ואפס"

"פסק דינה של כבוד הרשמת אינו עולה בקנה אחד עם הנהוג ברוב רובה של מדינת ישראל, גם לא עם עקרונות היסוד שציינתי לעיל" (כוונתו לשוויון).

לפי פסק דינו רשמת ההוצאה לפועל הודיעה כי מבחינה משפטית היא כפופה לבית המשפט העליון בלבד ועד שזה האחרון לא יטרח וישנה פסיקותיו – אין זה משנה מה עושה המערכת המשפטית.

השופט הפך את החלטת הרשמת וקבע כי האישה תגיש לבית המשפט בקשה מפורטת בה היא מבקשת את אישורו של בית המשפט לפתוח את ההליכים כנגד האיש.

השופט אמר: "תיק הוצאה לפועל אינו "כלי" להתעמרות – לא מצד החייב כלפי הזוכה ולא מצד הזוכה כלפי החייב. צריך אדם לדעת מתי יש סוף לדברים"

השופט מתח ביקורת חריפה על הרשמת וציין שאילו זו הייתה אשמתה של האישה הוא היה פוסק הוצאות בסך 20,000 ש"ח (נפסקו רק 3,000): "לתחושתי הזוכה "ביקשה" וכבוד הרשמת "נתנה".

* נציין בהערת אגב כי הרשמת מירלה ביננפלד "זוכה" להאשמות ולתלונות רבות מקרב מתדייניה, לאחרונה אף הוגשו מס' תלונות רשמיות למנהל רשות האכיפה, הממונה על הרשמים ואף לנציב תלונות הציבור כנגדה.